Co mají uživatelé na novém iPhonu nejradši?

Podívejte se, jak uživatelé hlasovali o jejich nejoblíbenější nové vlastnosti či funkci u iPhonu 6s. Možná budete výsledkem překvapeni.

V anketě, kterou uspořádal web idownloadblog.com, můžou uživatelé hlasovat o tom, která z novinek v iPhonu 6s je podle nich ta nejlepší. Anketa pokrývá všechny nejdůležitější nové vlastnosti a funkce – od výkonnějšího hardwaru přes vylepšené kamery až po nový 3D Touch displej.

Na posledním místě byla v době psaní článku přední kamera. To je lehce překvapivé, protože vylepšení kamer bývá mezi uživateli značně populární – stejně jako selfie fotky, které se právě přední kamerou pořizují. Přední kamera nově využívá displej jako poměrně efektivní blesk, tzv. Retina Flash. Naopak velmi populární je mezi uživateli vylepšení zadní kamery iSight, které se dostalo v žebříčku popularity na 3. místo. Přední kamera nyní fotí opravdu nádherně a patří mezi ty v současnosti nejlepší na trhu smartphonů.

Trochu s podivem je popularita rychlejší identifikace otisku prstu pomocí Touch ID. Ta nyní funguje téměř instantně, což je ale podle mnoha uživatelů spíše nevýhodou, protože nemůžou pomocí domovského tlačítka zkontrolovat aktuální čas, aniž by se iPhone rovnou neodemkl. Rychlejší Touch ID je i populárnější než nová barva Rose Gold, která je ale zase ze čtyř barevných možností tou nejprodávanější. Vylepšené Touch ID překonalo v popularitě i Live Photos – zachycení delšího časového úseku během focení – které byly na konferenci během představování nového iPhonu prezentovány jako jedna z hlavních novinek.

Někteří by možná čekali, že nejpopulárnější novinkou bude 3D Touch, technologie detekce síly stlačení displeje, která umožňuje nový rozměr ovládání telefonu. 3D Touch ale obsadilo v popularitě až 2. místo. První místo obsadilo hardwarové vylepšení, konkrétně navýšení operační paměti na 2 GB. Na druhou stranu nový procesor A9, který je výrazně výkonnější než minulý model A8, se s takovou popularitou nesetkal. Díky navýšení RAM se sice iPhone přiblížil ke konkurenci, protože některé smartphony s Androidem mají i 4 GB operační paměti, nicméně díky hluboké integraci iOS iPhone tolik RAM nepotřebuje – na iOS je pro spuštění aplikace nutná i čtvrtinová hodnota RAM oproti Androidu.

anketaiphone6s

Zdroj: idownloadblog.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *