Fotoaparáty iPhone 6s a 6s Plus se přibližují kvalitě digitální zrcadlovky

I když drtivá většina recenzí na iPhone 6s a 6s Plus mluví jen letmo o výkonu nedávno zveřejněných fotoaparátů, někteří kritici označili za zajímavé zlepšení výkonu mezi iPhonem 6 a iPhonem 6s, ač to nebylo zřejmé z marketingových materiálů Applu.

Hlavní pozornost před vydáním je zaměřena spíše na Live Photos, výši megapixelů a samozřejmě 3D Touch přístup k fotoaparátu (a jiným aplikacím), to vše bylo představeno 9. září. Ke zvážení existují ovšem i jiné důvody…

  • Fotografie pořízené novým iPhonem se velice přibližují ke kvalitě fotografií pořízené zrcadlovkou, píše Time.
  • Rychlost závěrky je ‚ultra-citlivá‘, říká Digital Spy. Jinak tento portál zhodnotí Live Photos jako „legraci“ a „nejvíce hmatatelnou inovaci po vybalení z krabičky“ – i tak píše ke 12-ti megapixelovým snímkům.
  • Nahrávání videa v kvalitě 4K je k mání pro iPhone 6s , ale očividně vynikající je díky optickému obrazu stabilizace (OIS) až na iPhonu 6s Plus, říká The Straits Times. I když minulý iPhone 6 Plus byl s podobnou OIS stabilizací, ukázalo se, že je užitečná pouze pro normální fotografie. Na iPhonu 6s Plus OIS „bude také video vypadat méně trhaně,“ říká Times, kteří srovnali videa při chůzi, kde 6s bylo bez větších otřesů. I když 4K videa na iPhonu 6s rozhodně stojí za zhlédnutí, jsou očividně stabilnější na iPhonu 6s Plus.
  • Selfie jsou výrazně lepší díky nové 5MP přední kameře a Retina Blesku. Nezvyklý blesk se ukázal být účinný, MobileSyrup ukazuje porovnání pořízených fotografií s nebo bez Retina Blesku – jsou pozoruhodně čisté, bez červených očí, postrádající přeexponované oblasti, které se mohou objevit při použití klasického blesku – diody.

Zdroj: 9to5mac

This article has 1 comments

  1. Kurtizán Reply

    Stejně většina „fotografů“ se zrcadlovkaam fotí s automatickým režimem, pak to asi fakt vyjde skoro stejně.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *