Rose gold verze iPhonu 6s tvoří 40% všech objednávek

Ačkoli jsou k dispozici čtyři barevné varianty nových iPhonů, verze rose gold je zdaleka nejoblíbenější. Zjistil to analysta Ming-Chi Kuo z KGI Securities.

Podle dodavatelů, se kterými Kuo hovořil, tvoří rose gold verze iPhonu 6s 30% až 40% všech předobjednávek.

Hlavní výhody z toho podle Kuoa plynou pro Foxconn Precision. Foxconn je jediný dodavatel, který je schopen vyrobit takový objem kusů této verze.

Co se týče celkových prodejů, odhaduje Kuo během prvního víkendu 10 až 13 milionů kusů. Pokud se počet dostane nad 12 milionů, bude to odpovídat očekávání Wall Street.

Apple již oznámil, že nový iPhone 6s a iPhone 6s Plus jsou na cestě k prolomení rekordu nejvíce prodaných kusů během prvního víkendu. U iPhonu 6 a 6 Plus to bylo 10 milionů.

Důležitým rozdílem od minulého roku, kromě rose gold verze, je fakt, že mezi prvními prodejními zeměmi je Čína, rostoucí trh se zálibou v iPhonech. Investoři uvádějí, že právě proto můžeme očekávat nový rekord.

Výsledky se nejspíš dozvíme v pondělí 28. září. Prodej zahajuje dnes, záleží jen na časovém pásmu. Zákazníci v Austrálii a Novém Zélandu se iPhonů už dočkali, Amerika stále čeká.

zdroj: appleinsider

This article has 2 comments

  1. Jahoda Reply

    Jako ta rose gold verze je fakt nejhezci 🙂

  2. full_metal Reply

    je to neco noveho a hlavne se tim clovek odlisi od 6s

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *