Nejlepší vlastnosti iPhonu 6s s technologií 3D Touch

Nový iPhone od Applu je už konečně tady a přichází s novými vlastnostmi, s kterými asi nebudete moc obeznámeni. Dnes se podíváme na nejlepší možnosti technologie 3D Touch. Někteří z Vás si asi říkají, jaký je rozdíl v delším podržením tlačítka, že? Na první pohled v tom žádný rozdíl není, ale technologie, která toto umožňuje, je úplně jiná.

3D Touch sleduje s jakou silou se Vaše prsty dotknou obrazovky a následně spustí různé akce. Takže místo krátkého nebo dlouhého stisku 3D Touch umožňuje jemný a silný stisk. Takže můžete ‚kliknout‘ na displej, ale poté můžete pokračovat dále a stisknout displej vícekrát. Když jste dosáhli tlaku pro spuštění akce, iPhone vám dá vědět nepatrnou zpětnou vazbou abyste byli informováni. Takže co vlastně dokáže 3D Touch?

Tak především, většina z aplikací na hlavní obrazovce má dostupné skryté 3D Touch menu. Například když silněji stisknete ikonu vybrané aplikace, zbytek obrazovky se rozostří a vyjede vám malé menu, které bude obsahovat pár zkratek, co můžete dělat v dané aplikaci. Ve zprávách Vám 3D Touch umožní napsání nové zprávy nebo zobrazení předchozí zprávy. Když to uděláte například na fotoaparátu, budou zobrazeny další volby.  

Když otevřete některé aplikace máte možnost použít 3D Touch také, musíte ale vědět, kam se koukat. Například u aplikace Zprávy můžete lehce stisknout uživatele z posledních zpráv a podívat se rychle na konverzaci. Když stisknete více, zprávy se Vám otevřou.

I do aplikací Obrázky nebo Instagram můžete jen nakouknout a otevřít další možnosti s 3D Touch. Je to velice užitečná vlastnost, ale není jisté, zda Vám to vždy ušetří čas.

Tip: když jste uvnitř aplikace, která používá klávesnici, a stisknete ji silněji, přemění se v trackpad a umožní Vám jednoduše posouvat kurzor na jiné místo. Můžete také stisknout a jezdit prstem ze strany na obrazovce pro přepnutí pohledu, nebo můžete jednoduše stisknout silněji kraj obrazovky. Obojí zní trošku zvláštně, ale je to tam vždy, když to potřebujete.

iPhone 6s a 6s Plus fotoaparáty přicházejí nově s Live Photos, které zaznamenají vteřinu a půl před vyfocením a vteřinu a půl po vyfocení a umožní Vám to oživit Vaše fotografie. Live Photos můžete také použít jako tapetu obrazovky, kde můžete použít 3D Touch pro obživení této tapety.

3d2

Zdroj: 9to5mac

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *