Potvrzeno: iPhone 6s má nejvýkonnější procesor na trhu smartphonů

iPhone 6s vyšel včera a tak již bylo možné otestovat jeho výkon. Ten se oproti minulému modelu výrazně zvýšil a nový iPhone se tak stal smartphonem s nejvýkonnějším procesorem na trhu.

Nový procesor v iPhonu 6s s označením A9 je v porovnání s minulým modelem A8 o téměř 60 % rychlejší v jednojádrových úkonech a o více než 50 % rychlejší v multijádrových operacích. To tvrdí zpravodajský web AppleInsider s odvoláním na benchmark Geekbench. Důležitý je hlavně výkon jednoho jádra, protože většina aplikací není schopna více jak jedno jádro optimálně využít. Pouze pár jich je vyvinutých tak, aby dokázaly své výpočty rozložit mezi více jader.

iPhone 6 z minulého roku byl do teď ve výkonu více jader porážen některými zařízeními s Androidem, hlavně kvůli tomu, že měly jader oproti iPhonu jednoduše víc – 4 nebo dokonce 8 v porovnání se 2 u iPhonu. Nicméně v důležitějším výkonu jednoho samostatného jádra dominoval vždy iPhone 6. S příchodem nového modelu 6s se iPhone dostal na vrchol v obou dvou kategoriích.

14393-9902-Screen-Shot-2015-09-25-at-94842-AM-l

Highendové smartphony s Androidem jsou papírově výkonnější – mají větší kapacitu RAM a více jader v procesoru i s vyšším taktem. Nicméně reálně nedokážou výkonný hardware tolik využít – ať už kvůli ohromné diverzitě zařízení či různým nadstavbám operačního systému. iOS zvládne spustit aplikaci pouze se čtvrtinovou kapacitou RAM, kterou pro spuštění potřebuje Android. A navíc ji iOS vykreslí rychleji a s komplikovanějším grafickým vzhledem.

Na videu níže se můžete podívat, o kolik je nový iPhone 6s oproti minulému modelu 6 rychlejší.

Zdroj: appleinsider.com

This article has 1 comments

  1. myška Reply

    Ty novější nadstavby pro Android už docela jdou

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *