Apple představil nové Apple Watch Series 6 s měřením kyslíku v krvi

Společnost Apple dnes na své konferenci „Time Flies“ představila nejnovější iteraci svých populárních Apple Watch.

Během konference „Time Flies“, která je zcela virtuální extravagancí a slouží k předvedení nejnovějších produktů Apple, představila společnost hodinky Apple Watch Series 6. Nové chytré hodinky sdílejí podobný design jako řada Series 5, kterou nahrazují, což nás nepřekvapuje. A i když je nový hardware velice podobný těm předchozím, nejnovější řadu hodinek doprovází některé nové pozoruhodné doplňky.

Jak se dalo očekávat, zaměření společnosti Apple na zdraví uživatelů v nejbližší době nikam nemizí. A tím pádem Apple Watch Series 6 není žádnou výjimkou. Generální ředitel společnosti, Tim Cook, zahájil konferenci se zaměřením na funkce, které nové Apple Watch přináší.

Měření kyslíku v krvi

Nyní hodinky Apple Watch Series 6 obsahují nový senzor, který umožňuje monitorování kyslíku v krvi. Měření lze provést za pouhých 15 vteřin. Zaznamenává také měření na pozadí, takže ho budou provádět i během spánku.

S aplikací pro měření kyslíku v krvi nám je umožněno tato data zaznamenávat kdekoli a kdykoli, stejně jako EKG.

Abychom to trochu rozebrali, tady je to, co má tato nová funkce sledovat a monitorovat. Saturace kyslíkem, neboli SpO2, označuje procento kyslíku, který je přenášen tělem červenými krvinkami z plic. Měření ukáže, jak dobře je okysličená krev dodávána ze zdroje do zbytku těla.

Aby bylo měření co nejpřesnější a aby se vyrovnaly odchylky na pokožce, používá Apple na zadní straně Apple Watch Series 6 čtyři shluky zelených, červených a infračervených LED diod. Kromě toho existují čtyři fotodiody, které všechny měří světlo odražené zpět krví. Odtud bude vlastní algoritmus, který funguje v aplikaci Blood Oxygen, měřit obsah kyslíku v krvi mezi 70 a 100 procenty.

Zdroj: iDownloadBlog

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *