Nový iPad předčí výkonem v některých oblastech i MacBook Pro

Tento měsíc vydal Apple nové iPady Pro i vylepšené verze MacBooků Pro. Nabídlo se tak srovnat výkon u obou těchto rozdílných zařízení – a výsledky mohou být překvapivé.

Benchmarky poskytl web BareFeast a byl porovnán jak výkon výpočetního, tak i grafického procesoru. Pokud se podíváme na výkon jednoho výpočetního jádra, tak ve všech kategoriích vítězí MacBooky – jak modely z roku 2016, tak i modely z roku 2017. Při porovnání výkonu více jader už je ale situace zajímavější – nový iPad Pro předčí starší MacBooky Pro z roku 2016.

Opačná situace je ale u výkonu grafického jádra. Tam je na prvním místě 10,5palcový iPad Pro, za ním následuje 12,9palcový model. Až za nimi se umístily MacBooky Pro – kupodivu ale starší modely z roku 2016. Nové MacBooky z letošního roku jsou až za nimi.

Je ale potřeba mít na paměti, že benchmarky nemusí vždy odpovídat reálnému využití. Také je nutné vzít v potaz, že iPady mají menší displeje s menším rozlišení, což může výsledky především grafického jádra ovlivnit.

Zdroj: 9to5mac.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *