Google Pixel? Pokus dobrý, ale výkonem na iPhone 7 zdaleka nestačí

I když se Google snaží se svým novým smartphonem Pixel co nejvíce přiblížit Applu a jeho iPhonu, na poli výkonu se mu to ani zdaleka nedaří. To potvrzují uniklé výsledky benchmarků.

Google vzbudil se svým smartphonem Pixel sice velký rozruch a v reklamách očividně útočí přímo na iPhone, nicméně reálné výsledky hovoří za své. Pixel se sice snaží vypadat jako smartphone od Applu, ale výkonem se mu ani nepřibližuje. Již dříve se totiž na benchmarku Geekbench 4 objevily výsledky testů zařízení Google Pixel a Pixel XL.

A ty nejsou nijak oslnivé. Výsledky Pixelu se pohybují okolo 4100 bodů pro více jader a okolo 1580 bodů pro důležitější jedno jádro. Oproti tomu iPhone 7 získal 5600 bodů pro více jader a 3430 bodů pro jedno jádro – u té důležitější části tedy více než dvojnásobek výsledku smartphonu od Googlu. Dokonce i více než rok starý iPhone 6s strčí výkonem Pixel do kapsy, o mnohem levnějším iPhonu SE ani nemluvě.

Pro úplnost je nutné zmínit, že Google Pixel má podle AWT News Update lepší fotoaparát než iPhone 7, nicméně zatím nebyl otestován model 7 Plus, který tak stále může vyjít lépe.

Benchmark Geekbench používá pro testování reálné úlohy, např. výpočty s desetinnými čísly.

Zdroj: appleworld.today

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *