iPad Pro výkonem předčí i MacBooky

iPad Pro vešel včera do prodeje a hned byl podroben výkonnostním testům. Překvapivě se ukázalo, že je výkonnější než současné MacBooky.

Hlavními přednostmi nového iPadu Pro je obrovský, špičkový displej a výkonný hardware. Právě jeho hardware byl společností Ars Technica podroben testům.

Výsledky benchamrku Geekbench ukázaly, že čip iPadu Pro A9X obsahuje dvě jádra taktované na frekvenci přibližně 2,25 GHz. Výsledné skóre bylo 3 233 pro jedno jádro a 5 498 pro více jader. Tím získal iPad Pro výkonem výrazný náskok před ostatními novými iPady i iPhony, ale dokonce i před 12palcovým Retina MacBookem, který používá dvoujádrový procesor Intel Core M taktovaný na 1,1 až 1,2 GHz. Nicméně na MacBook Air ze současného roku nebo na Surface Pro 4 iPad Pro stále výkonem jádra nestačí.

Zajímavější je výkon grafického jádra. V benchamrku GFXBench OpenGL vykázal čip A9X dokonce lepší výkon, než MacBooky z tohoto roku – včetně MacBooku Pro. Všechny výsledky měření společnosti Ars Technica naleznete zde.

Zdroj: macrumors.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *