iPhone 7 bude opět nejvýkonnějším smartphonem na trhu

Na benchmarku Geekbench se objevil test procesoru A10, který bude použit v nadcházejícím iPhonu 7. Podle výsledků se bude opět jednat o nejvýkonnější procesor na trhu.

Výkonem se totiž podle testu dostane téměř na úroveň procesoru A9X, což je procesor použitý v iPadu Pro. A9X svým výkonem předčí dokonce i některé novější MacBooky a jedná se o nejvýkonnější mobilní procesor na trhu. Pokud ho tedy procesor A10 opravdu výkonem dožene, iPhone 7 se opět stane nejvýkonnějším smartphonem na světě.

Procesor A10 bude pravděpodobně vyráběn 16nm technologií a jeho exkluzivním dodavatelem bude taiwanská společnost TSMC, která už údajně s blížícím se datem představení nového iPhonu zdvojnásobila svoji produkci.

Do budoucna má TSMC přejít na 10nm výrobní technologii, kterou společnost sice již vyzkoušela, ale stále není schopná pomocí této technologie masově vyrábět procesory. Tato technologie tedy bude pravděpodobně použita až u procesoru A11 v iPhonu 8, který bude představen v roce 2017 a pro který má být exkluzivním dodavatelem těchto procesorů opět společnost TSMC.

apple-a10-tes-vs-a9x-vs-a9

Zdroj: phonearena.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *