Potvrzeno: iPhone 7 Plus je nejrychlejším smartphonem současnosti

Výsledky benchmarku GeekBench potvrzují, že nový iPhone 7 Plus je opět nejrychlejším smartphonem na trhu. Výkonem předběhl dokonce i 12,9palcový iPad Pro.

Kromě toho se potvrdily i spekulace o tom, že iPhone 7 Plus bude mít kapacitu operační paměti 3 GB. To je s výjimkou iPadu Pro největší kapacita operační paměti mezi iOS zařízeními. Další zajímavostí je, že nový procesor A10 Fusion obsahuje pouze dvě jádra.

Nicméně i to stačilo na to, aby se nový iPhone 7 stal nejrychlejším smartphonem na trhu. Už při jeho představení bylo řečeno, že nový čip A10 Fusion je o 40 % výkonnější než předchozí čip A9 a dokonce i méně energeticky náročný. Nyní máme díky benchamrku GeekBench i konkrétní výsledky. Skóre nového iPhonu je 3233 pro jedno jádro (důležitější hodnota) a 5363 pro více jader. To je dokonce více než v dosud nejvýkonnějším iOS zařízení, iPadu Pro, který měl výsledky 3075 pro jedno jádro a 4887 pro více jader. Pro porovnání – Samsung Galaxy S7 má pro jedno jádro výsledek 1809, pro více jader 5216. Nový iPhone je tedy reálným výkonem úplně někde jinde.

Benchamrk Geekbench používá pro výpočet finálního skóre reálné úlohy, např. výpočty čísel s desetinnou čárkou.

Zdroj: 9to5mac.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *