Apple si nechal patentovat nový druh řemínku pro Apple Watch

Dnes byl Applu udělen patent na multifunkční modulární řemínek pro Apple Watch, jehož jednotlivé články by mohly vykonávat samostatné funkce (biometrické senzory, solární články, atd.), které budou kombinovatelné podle potřeby.

Zatímco není jasné, co přesně nového bude patent přinášet, jelikož společnost používá širokou terminologii bez upřesnění, což by mohlo znamenat, že moduly by mohly nabídnout vše od kamer až po přídavné zásobování energií, Tim Cook již naznačil nejpravděpodobnější využití technologie…

Již v roce 2015 Tim Cook prohlásil, že zatímco společnost má velký zájem o produkty zaměřené na ochranu zdraví, musela od nich odstoupit, jelikož nechtějí procházet FDA (Food and Drugs Administration) kontrolním procesem. „Nechceme vystavovat naše hodinky FDA procesu, jelikož by nás to příliš zdržovalo od vývoje. Ale můžete si představit jiné věci, které by mohly být přidány -možná aplikace, možná něco jiného.“

I když se životnost baterie zlepšila od 2.řady hodinek, stále je lákavou možností napájení přímo z řemínku. Naneštěstí Apple zablokoval všechny přístupy ke zprávám o příslušenství a tak jsou vše pouze spekulace. Aplikace, jako jsou kamery a reproduktory, se jeví, podle názorů odborníků, jako méně pravděpodobné.

Tak jako s každým patentem od Applu, nemůžeme s jistotou říci, zda zrovna tento to dotáhne až na trh, ale vzhledem k zjevnému zájmu společnosti v oblasti rozšiřování zdravotního využití Apple Watch, jsou zde velké naděje na uskutečnění tohoto projektu.

Zdroj: 9to5mac.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *