3,5mm jack konektor může zmizet i z Maců

Intel na své konferenci doporučil výrobcům mobilních zařízení, aby ve svých produktech začali nahrazovat 3,5mm jack konektor pro sluchátka konektorem USB-C. To by se mohlo dotknout i Applu.

V tuto chvíli je téměř jisté, že Apple u nadcházejícího iPhonu 7 3,5mm jack konektor odstraní. Zůstane pouze Lightning konektor, který bude sloužit i pro připojení sluchátek. Je tedy možné až pravděpodobné, že tento konektor čeká stejný osud i u Maců. Jaká sluchátka ale začne Apple k Macům doporučovat – s připojením přes USB-C nebo Lightning konektor?

S ohledem na zmíněné prohlášení Intelu by Apple opravdu mohl začít doporučovat USB-C sluchátka. Je ale pravděpodobnější, že společnost bude chtít zachovat jednotnost a jediným audio konektorem se tak pro ni stane Lightning konektor.

Na konferenci Intelu byly zmíněny i nové standardy, které mají pomoci USB jakožto audio konektoru – jedná se především o snížení spotřeby energie a definování tlačítek pro ovládání přehrávání písniček. Navíc má podle přednášejícího analogový 3,5mm jack několik nevýhod – např. omezenou hlasitost sluchátek nebo potenciální rušení analogového signálu jinými komponenty zařízení.

Zdroj: appleworld.today

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *