Apple Watch budou v následujících 4 letech stále nejprodávanějšími chytrými hodinkami

Podle společnosti IDC se v roce 2019 prodá 45,2 milionu kusů Apple Watch, díky čemuž si udrží dominantní postavení na trhu chytrých hodinek. V tomto roce se má podle zmíněné společnosti prodat 13 milionů kusů hodinek od Applu. Vlastníte některé chytré hodinky?

To by znamenalo roční růst o 36,5 %. Konkurenčním Android Wear odhaduje IDC roční růst ještě vyšší – přes 80 %. Nicméně v současnosti jsou prodeje chytrých hodinek s Android oproti Apple Watch mizivé, takže ani tento vysoký prodejní růst nebude stačit k tomu, aby Android Apple dohnal. Konkrétně mají mít v roce 2019 Apple Watch lehce nadpoloviční podíl 51,1 %, kdežto Android Wear 38,8 %.

Rychlý prodejní růst Android Wear má být zajištěn tím, že ho budou využívat pro své chytré hodinky jak technologické firmy jako Samsung nebo Huawei, tak i tradiční výrobci švýcarských hodinek. Ti totiž ze zřejmých důvodů watchOS, jak se nazývá operační systém Apple Watch, do svých hodinek dávat nemůžou. Velký prodejní růst předpovídá IDC i chytrým hodinkám s operačním systémem Linux – konkrétně téměř 55 % ročně – nicméně ty se i přes tento vysoký růst ve výsledku na žádná oslnivá prodejní čísla nedostanou. V roce 2019 se jich má prodat pouze něco přes milion, což je v porovnání se zmíněnými 45 miliony prodaných kusů Apple Watch nebo 34 miliony Android Wear mizivé číslo.

idc1

Celkově se v roce 2019 očekává více než čtyřnásobný prodejní růst chytrých hodinek oproti roku 2015 – z 21 milionů prodaných kusů na 88 milionů. To je více než 40% růst každý rok.

Zdroj: 9to5mac.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *