HP oznámilo své vlastní chytré hodinky pro iOS a Android

Apple Watch budou mít novou konkurenci v podobě chytrých hodinek od Hewlett-Packard. Ty budou kompatibilní jak s iOS, tak s Androidem. Máte o chytré hodinky zájem?

O chytrých hodinkách se v poslední době hovoří čím dál více. Apple Watch na tomto trhu získaly majoritní postavení a ukázaly, že je o ně zájem. To začaly pociťovat výrobci klasických švýcarských hodinek, kterým začaly klesat prodeje a mnoho z nich už oznámilo vlastní chytré hodinky. Microsoft zkouší zabodovat s chytrým náramkem a chytré hodinky od Samsungu mají v budoucnu podporovat i iOS, stejně jako Apple uvažuje o podpoře Androidu u svých Apple Watch.

Jako další bude na tento trh vstupovat HP. Nicméně tato společnost nebude chytré hodinky vyvíjet sama. Jejich první model oznámila již dříve a bude na něm spolupracovat s výrobcem švýcarských hodinek Movado. Dnes HP oznámilo, že pracuje na dalších chytrých hodinkách, tentokrát se společností Titan, která je pátým největším výrobcem hodinek na světě.

6a0120a5580826970c01b7c7f07a3a970b-800wi

V této spolupráci bude HP zajišťovat hlavně hardwarové moduly, software, uživatelské rozhraní a poskytne svoje cloudové služby. Hodinky mají být kompatibilní s iOS verzí 8 a novější a Androidem verze 4.4 a novějším. Titan má zajistit hlavně design hodinek a výrobní kapacity pro ně.

Zdroj: patentlyapple.com

This article has 2 comments

  1. anonym Reply

    jedine apple watch, zadnym jinym hodinkym byh neveril

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *