Apple představuje čip M1 Ultra se 128GB unifikovanou pamětí, architekturou UltraFusion a dalším

Apple na své dnešní konferenci „Peek Performance“ představil novou generaci Apple Ceramic, a to nový čip M1 Ultra, který má 20jádrový CPU, 64jádrový GPU, až 128 GB sjednocené paměti a další.

M1 Ultra jsou v podstatě dva čipy M1 Max propojené pomocí proprietární technologie, díky které je mnohem rychlejší než stávající čipy.

Tyto dva čipy jsou propojeny pomocí technologie die-to-die interconnect a celá věc je pak „zabalena“ pomocí vlastní obalové architektury, kterou Apple vyvinul a nazval UltraFusion.

Apple tvrdí, že UltraFusion poskytuje dvojnásobnou hustotu připojení než jakákoli jiná propojovací technologie. S nízkou latencí a masivní šířkou pásma také přichází masivní nárůst rychlosti.

M1 Ultra má 20jádrový CPU se šestnácti vysoce výkonnými jádry, která se spouští při spouštění nejnáročnějších úloh, jako je komplexní střih videa, 3D hry, vícevrstvé úpravy zvuku a další. Pro jiné, méně náročné úkoly, M1 Ultra poskytuje čtyři nízkoenergetická jádra, která spotřebují zlomek energie.

CPU je spárováno s 64jádrovým GPU, o kterém Apple říká, že je 8x rychlejší než GPU M1. Neuronový engine v M1 Ultra má 32 jader poskytujících dvojnásobnou kapacitu než předchozí generace. M1 Ultra podporuje až 128 GB unifikované paměti s šířkou pásma paměti 800 GB/s.

M1 má i ohromných 144 miliard tranzistorů – sedmkrát víc než M1. Konečně je tu čip, který může vašemu Macu pomoci spustit Chrome!

Zdroj: iDownloadBlog

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *