Aplikace Google nyní pracuje na Face ID zabezpečení

Když bude zabezpečení Face ID v aplikaci Google zapnuté, lidé, kteří mají přístup k vašemu iPhonu, nebudou moci otevřít aplikaci Google a získat přístup k vašim datům.

Dne 7. února 2023 oznámil oficiální blog Google Keyword novou ochranu soukromí, která bude k dispozici v aplikaci Google pro iPhone a iPad. „Brzy budete moci nastavit Face ID pro ochranu soukromí vaší aplikace Google tak, že pokud někdo bude mít vaše zařízení, nebude ho moci otevřít a získat přístup k vašim datům,“ píše se v něm.

V současné době můžete aplikaci Google používat soukromě zapnutím anonymního režimu, který funguje podobným způsobem jako anonymní režim prohlížeče Chrome. Zapnutím se smaže posledních 15 minut uložené historie vyhledávání z vašeho účtu Google.

Se zapnutým anonymním režimem se do vašeho účtu nebude ukládat žádná aktivita.

Anonymní režim ovšem nebrání nikomu, kdo má vaše zařízení, otevřít aplikaci Google a získat přístup k vašim uloženým heslům, přihlašovacím údajům, historii procházení a dalším. V momentě, kdy si ale zapnete zabezpečení Face ID bude skenování obličeje vyžadováno pokaždé, když budete chtít do aplikace Google vstoupit. Pokud nemáte Face ID senzor na vašem zařízení iPhone, zabezpečení bude fungovat s Touch ID nebo, pokud jej nemáte, s vaším přístupovým kódem zařízení.

Google nedávno aktualizoval Chrome pro iOS o možnost chránit anonymní karty pomocí Face ID nebo Touch ID při přepínání mezi aplikacemi. Tato funkce je k dispozici také v aplikaci Google.

Zdroj: iDownloadBlog

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *