Google Maps začnou podporovat aktuální navigační upozornění na zamykací obrazovce pomocí podpory Live Activities

Sledujte svou cestu, aktualizovaný čas příjezdu a zároveň zjistěte, kam vyrazit na svou další cestu pomocí Google map – a to vše již brzy přímo ze zamykací obrazovky iPhonu, aniž byste museli otevírat samotnou aplikaci.

Google mapy s podporou navigace na uzamčené obrazovce prostřednictvím Živých aktivit budou fungovat pro všechny režimy navigace – ať už jde o chůzi, jízdu na kole nebo veřejnou dopravu.

Uvidíte aktualizované odhady příjezdů a místa, kde máte odbočit – informace, které byly dříve viditelné pouze po odemknutí telefonu, otevření aplikace a použití komplexního navigačního režimu.

A co se stane v momentě, když se rozhodnu jít jinou cestou? Bez obav, Google mapy automaticky aktualizují vaši cestu a poskytnou aktualizované pokyny na uzamčené obrazovce prostřednictvím Živých aktivit.

V současné době aplikace zatím nevyužívá výhody živých aktivit. Výsledkem je podprůměrný zážitek, protože pokyny nejsou na zamykací obrazovce dostupné. Google se to snaží obejít tím, že podsouvá svým uživatelům časově citlivá oznámení, aby věděli, kam se mají vydat, i když je zařízení zamknuté. Tyto upozornění ovšem nepřichází včas a nejsou tak pro uživatele komfortní.

V současné době pouze Apple Maps, které těží z hluboké integrace s iOS, podporují Živé aktivity navigování trasy na zamykací obrazovce. Díky Živým aktivitám bude navigace v Google mapách na zamykací obrazovce mnohem lepší, než jaká je aktuálně.

Zdroj: iDownloadBlog

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *