Podle studie Brand Keys 2017 se Apple stal značkou s největší věrností zákazníků

Společnost Brand Keys, se sídlem v New Yorku každoročně provádí výzkum chování zákazníků a vztahů lidí k jednotlivým značkám. Tento rok bylo do studie zapojeno 740 značek v celkem 83 kategoriích (od automobilového průmyslu, přes volně prodejné léky na alergii až po počítače).

Společnost Brand Keys, se sídlem v New Yorku každoročně provádí výzkum chování zákazníků a vztahů lidí k jednotlivým značkám. Tento rok bylo do studie zapojeno 740 značek v celkem 83 kategoriích (od automobilového průmyslu, přes volně prodejné léky na alergii až po počítače). Výzkumu se celkem zúčastnilo 49 168 lidí ve věku od 16 do 65 let z devíti amerických regionů, u kterých bylo cílem sledovat jak racionální, tak i emocionální aspekty, které ovlivňují chování a věrnost lidí k jednotlivým značkám. Z toho 70% respondentů bylo dotazováno telefonicky, 25% osobním rozhovorem a 5% elektronicky. Na jejich základě se následně určuje, do jaké míry jednotlivé značky splňují či překonávají očekávání spotřebitelů.

Apple byl oceněn jako nejlepší zástupce zákaznické loajality a v největším využití notebooků, tabletů, chytrých telefonů a online hudbě. Výhru v kategorii sluchátek získalo Beast by Dr. Dre, které se dělilo o první místo společně s LG. „Značky, které nejlépe splňují očekávání zákazníků, dosahují větší loajality a zisků. Naopak, značky, které nemohou splnit očekávání, přicházejí o zákazníky a podíl na trhu.“ říká Robert Passikoff, prezident společnosti Brand Keys.

Zdroj: appleworld.today

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *