Apple spustí předplatné pro všechny své produkty, myslí si analytici

Na to, že za Apple Music se každý měsíc platí, si uživatelé již zvykli. Podle analytiků ale budou takto v budoucnu poskytovány i ostatní produkty Applu, např. Apple Watch.

S touto predikcí přišli analytici ze společnosti CCS Insights. Podle nich Apple tento systém předplatného představí v roce 2018. Již v současnosti na podobném principu funguje program iPhone Upgrade, u kterého zákazníci platí každý měsíc několik desítek dolarů a mají právo na výměnu svého iPhonu každý rok za novější.

To by přineslo některé výhody jak pro zákazníky, tak pro Apple. Produkty Applu již takto svoji hodnotu ztrácejí oproti konkurenčním výrobcům velmi pomalu a mnoho zákazníků své starší produkty prodává, aby si ihned koupili novější modely. Program předplatného by oslovil právě tyto zákazníky ze středních sociálních vrstev. Výhodou pro Apple by zase bylo to, že by jeho příjmy nebyly tolik závislé na obnovovacím cyklu jeho produktů – v současnosti má společnost nejvyšší příjmy po představení nového iPhonu, v případě spuštění předplatného by se příjmy rozložily do celého roku.

Zdroj: computerworld.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *