Slepá žena pracuje jako programátorka v Applu

Jordyn Castor je od narození slepá, ale to jí nezabránilo v tom, aby získala práci v Applu. Tam pracuje také právě na pomůckách pro nevidomé.

Jordyn dostala ke svým 17. narozeninám iPad a překvapilo ji, jak ho dokáže ovládat i bez dalších pomůcek pro nevidomé osoby. To ji inspirovalo k tomu, aby šla po dokončení studií na Michigan State University pracovat jako stážistka do Applu, kde ji později přijali jako zaměstnankyni na plný pracovní úvazek.

V Applu pracuje jako programátorka, programuje ve speciálně upravené verzi Braillova písma a zařízení ovládá pomocí hlasového ovládání VoiceOver. Jednou z jejích dosavadních prací je přidání některých pomůcek pro nevidomé do výukového softwaru Swift Playgrounds, který je určen pro iPady a umožňuje uživatelům naučit se základy programování v tomto jazyku.

Apple plánuje svoji nabídku pomůcek pro nevidomé rozšířit, např. ve watchOS přibude funkce, která dokáže „ukázat“ čas pomocí vibrací.

Zdroj: appleinsider.com

This article has 1 comments

  1. Peter Reply

    Hm, neviem, ale ked vidim ten nadpis, (slepa zena), tak mi je z toho na nic. Sice tiez nevidim, ale nemam pocit, ze by som bol slepi. 🙂

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *