Bluetooth 5 zdvojnásobí dosah a zčtyřnásobí rychlost

Bluetooth Special Interest Group (BSIG) se příští týden chystá představit Bluetooth 5. Příští hlavní revize populárního bezdrátového standardu krátkého dosahu přinese čtyřikrát větší rychlost přenosu dat a dvakrát větší rozsah, než je u standardu Bluetooth 4.2, sdělil v emailu pro Blue Maestro, anglické firmě pro zdraví a monitorování, výkonný ředitel BSIG, Mark Powell. Nový Bluetooth standard bude formálně představen na mediální akci, která se bude konat 16. června v Londýně.

Jak jsme uvedli, Bluetooth 5 nabídne dvojnásobný rozsah a čtyřnásobné zvýšení rychlosti při nízké spotřebě energie z Bluetooth. Pro představu, maximální teoretický dosah Bluetooth 4 je přibližně 30 stop, což je v přepočtu nějakých 9 metrů.

Bluetooth 5 také podporuje příslušné informace o aktuální poloze a navigaci, která bude užitečná pro asistenční navigaci a službách založených na lokalizaci.

Mark Powell také potvrdil, že další verze Bluetooth bude představena jako Bluetooth 5. Apple byl dlouho přidružený člen představenstva organizace Bluetooth Special Interest Group a již před rokem se stal podpůrným členem s hlasovacím právem.

Zdroj: idownloadblog 

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *