Apple upgradoval starší Bluetooth 4.0 v iPhonu 6, 6 Plus a iPadu Air 2 na novější verzi 4.2

Publikované změny u Applu v technických specifikacích pro různé zařízení jsou vzácné, a když se nějaké konečně dočkáme, jsou velice zajímavé. V určitém okamžiku po 9. září, když byl představen iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPad Pro a iPad mini 4, Apple nenápadně upravil technickou specifikaci a porovnáním dokumentace pro iPhone 6, 6 Plus a iPad Air 2 z roku 2014 s Bluetooth 4.0 zjistíme, že Apple vyměnil za Bluetooth 4.2, nejnovější verzi stále populárnějšího bezdrátového standartu. Zatímco iPod Touch 6. generace je dodávaná s Bluetooth 4.1, původní iPad Air, iPad mini 2 a iPhone 5s zůstali na Bluetooth 4.0.

Bluetooth 4.2 slibuje zejména až 2,5 krát větší rychlost a až 10 krát vyšší hustotu dat než jeho předchůdce, stejně jako zlepšení ochrany soukromí a efektivitu napájení. Od Applu se očekává, že představí novou klávesnici, Magic Mouse 2 a Magic Trackpad 2 obsahující technologii Bluetooth 4.2.

I když není úplně jasné, jestli updatovali firmware nebo změnili hardware uvnitř iPhonu 6 a iPadu Air 2, výsledkem je podpora Bluetooth 4.2. Odpověď asi bude znít: ‚vylepšený firmware‘. V minulosti, zařízení s podporou pro Bluetooth 1.0, 2.0 a 3.0 už nemohou být aktualizovány na novější verze standartu, ale zařízení s podporou pro 4.0 měly možnost aktualizovat se na 4.1 pomocí softwarových záplat pro konkrétní produkty. Některé zprávy uvádějí, že vylepšení rychlosti a datové kapacity Bluetooth 4.2 by vyžadovalo nový hardware, což dělá úpravu Applu poněkud kuriózní. Situaci nadále sledujeme a pokud zjistíme, jak to Apple dokázal, budeme vás informovat.

Zdroj: 9to5mac

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *