Apple může ve svých budoucích brýlích pro virtuální realitu použít mikro-LED displej

To, že Apple pracuje na své vlastní virtuální realitě není žádným tajemstvím – kolem tohoto projektu již existuje nemalý tým. Nyní se ale o vývoji konečně začínáme dozvídat konkrétnější věci.

Přesněji se jedná o použitý displej. Právě na displeje se nyní Apple zaměřil a plánuje obměnu jeho technologie i u budoucích iPhonů. Ty mají podle některých nepotvrzených informací používat technologii OLED a mohly by být dodávané korejským rivalem Applu, Samsungem. A objevit u iPhonů by se mohly už v roce 2017 – tedy u modelu „7s“. V současnosti používá Apple u displeje svých smartphonů technologii IPS LCD, OLED technologie je aktuálně použita u Apple Watch.

Apple koupil společnost zabývající se mikro-LED v květnu 2014. Tato společnost se jmenovala LuxVue a její mikro-LED technologie byla označena jako revoluční. Nicméně i přes mnohé spekulace Apple tuto technologii dosud nikde nepoužil a ani neoznámil její použití v budoucnu. Displeje iPhonů budou s vysokou pravděpodobností používat – jak již bylo zmíněno výše – OLED technologii. Kde tedy náš oblíbený výrobce technologii mikro-LED použije? Vypadá to, že u setu pro virtuální realitu.

Použití této technologie by mohlo Applu poskytnou jistou výhodu před konkurencí. Podle některých expertů je totiž micro-LED kritickou technologií pro efektivní zobrazení s ideální úrovní jasu.

Zdroj: patentlyapple.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *