Apple Music už má 11 milionů uživatelů, iCloud 782 milionů

Dva vedoucí pracovníci Applu – Eddy Cue a Craig Federighi – poskytli včera obsáhlý rozhovor. Mluví v něm mimo jiné o počtu uživatelů Apple Music a iCloudu.

Apple Music se ukázala jako velmi úspěšná hudební služba. Ještě před několika týdny byl počet jejích uživatelů 10 milionů, takže nový milion, čili nárůst o 10 %, získala služba velmi rychle. Spotify, největší konkurent Apple Music, má počet platících uživatelů 20 milionů – to je sice výrazně více, ale služba běží již od roku 2008.

Apple nedávno oznámil, že dosáhl milníku jedné miliardy aktivních zařízení po celém světě. Z včerejšího rozhovoru vyplynulo, že 78 % těchto zařízení využívá iCloud, konkrétně 782 milionů zařízení. Dále ve špičce musejí servery Applu zpracovat 200 tisíc iMessages každou sekundu, během celého dne je to 17 miliard těchto Apple zpráv. V App Storu a v iTunes dohromady proběhne každý týden 750 milionů nákupů.

Kromě poskytnutí těchto velmi vysokých čísel mluvili zmínění vedoucí pracovníci o nedávných chybách a také o tom, jak se během uplynulých pěti letech služby Applu zlepšily.

Zdroj: appleinsider.com

This article has 1 comments

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *