Na Silicon Valley se valí záplavy, Apple mimo zónu největšího ohrožení

Po několika letech sužujícího sucha se na Kalifornii ženou rekordní srážky. Může za to změna v jevu El Niño v Tichém oceánu. Záplavy pobřežních oblastí představují riziko pro zdejší podniky. Apple je mimo zónu největšího ohrožení.

Podle zprávy v San Francisco Times data americké federální agentury pro zvládání krize (FEMA) předpovídají rekordní deště, s kterými přijdou záplavy. V ohrožení je mnoho firem ze Silicon Valley, včetně Facebooku a Googlu.  

Sídlo Facebooku v Menlo Park je doslova obklopeno zálivem, kde hrozí největší nebezpečí.

El Niño se má projevit na konci tohoto měsíce nebo v prosinci. Kalifornie a Nedava již v horách Sierra Nevada zaznamenali rekordní stupně sněhu, čímž se jedná o nejvlhčí začátek deštné sezóny od roku 1893, kdy měření započalo. Obvykle toto vlhké počasí způsobuje dále na jih v Los Angeles jen sesuvy půdy.

„Okolo 200 mil čtverečních bude ohroženo záplavami“ sdělil Jeremy Lowe, geomorfolog z San Franciského Estuary Institue.

Mike Mielke, viceprezident skupiny Environment & Energy for The Silicon Valley Leadership, která reprezentuje stovky podniků v regionu, uvedl: „Mnoho společnosti se nachází přímo v zálivu. Záplavy můžou mít na region devastující účinek a ohrozit jak zdejší, tak státní ekonomiku“.

Jedné zařízení Applu, které se nachází v nejohroženější zóně, je Newark Data Center, které firma koupila v roce 2006. Většina aktivních data center Applu je umístěných v jiných státech (další se plánují v Evropě).

Nové plánové sídlo Applu Campus 2 se na mapě, kterou najdete nad titulkem článku, nachází přesně, kde je Y od Yahoo, je tedy relativně v bezpečí. I tak však můžou intenzivní deště jeho stavbu velice poškodit.

zdroj: appleinsider

This article has 1 comments

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *