Verizon dostal zelenou od regulátora FCC, což potřeboval pro telefonování přes Wi-Fi

Verizon Wireless je jediný hlavní operátor ve Spojených státech, který nemá v nabídce Wi-Fi volání, ale zdá se, že se to v blízké budoucnosti může změnit, protože regulátor FCC dnes schválil žádost této společnosti, což pomůže k uskutečnění jejich plánů.

Stejně jako AT&T, Verizon také požádal regulátora FCC o odložení ukončení služeb (TTY) pro neslyšící na 31. prosince 2017. Verizon plánuje využít v reálném čase text (RTT) jako alternativu této služby.

Verizon na svých webových stránkách sdělil, že plánuje “v budoucnosti” podpořit Wi-Fi volání, ale nebylo specifikováno období, kdy by tato nová funkce měla být zavedena. Když bylo AT&T schváleno Wi-Fi volání, funkce byla zapnuta během několika dní.

Wi-Fi volání umožní zákazníkům Verizonu spojovat telefonní hovory přes Wi-Fi připojení v situacích, kdy je signál jejich telefonu špatný a Wi-Fi sít je dostupná. Přepínání mezi Wi-Fi a mobilním připojením bude probíhat automaticky podle potřeby. AT&T, Sprint a T-Mobile již Wi-Fi volání zavedli, ale Sprint a T-Mobile tak učinil, aniž by získal potřebné výjimky od FCC.

Wi-Fi volání či přepínání v podobě, jak to žádá Verizon je dobrý nápad i pro naše operátory. Je ovšem otázkou, zda pro nás naši operátoři udělají něco navíc bez toho, aby je k tomu donutila EU. Prozatím, než budou naši operátoři vstřícnější, se musíme potýkat s chování typu automatického navyšování dat za příslušný poplatek bez našeho potvrzení..

Zdroj: macrumors

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *