Lidí, kteří vyměňují Android za Apple je v tomto čtvrtletí nejvíce, co kdy bylo

Během hovoru s investory kvůli hodnocení za 4. čtvrtletí 2015 generální ředitel Applu, Tim Cook, sdělil, že firma zaznamenala nejvyšší přechod lidí, kteří přestoupili z Androidu v posledním čtvrtletí s rekordem 30% nových majitelů iPhonů.

Apple prodal za poslední čtvrtletí 48 milionu iPhonů, což by znamenalo zhruba 14,4 milionu lidí, kteří přešli z Androidu na Apple za poslední tři měsíce. Tim Cook poznamenal, že toto číslo se skládá z lidí, kdo si koupili iPhone za poslední čtvrtletí a také z těch, kteří vyměnili Smartphone za iPhone. Takže do toho nejsou zahrnuti lidé, co si koupili telefon vůbec poprvé, to už ale nejspíše nebude až tak veliká procentová část z již zmíněných přibližně 14 milionu lidí.

Tim Cook využil veliké číslo lidí, kteří přešli z Androidu na Apple, k ujištění investorů, že prodej iPhonů bude pravděpodobně růst i v 1. čtvrtletí roku 2016, a to z důvodu příležitosti růstu v rozvíjejících se trzích a rychle se rozšiřujícím trhu v Číně. Apple vykázal růst o 99 % na 12,5 miliardy dolarů u svých prodejů ve Velké Číně za čtvrtletí.

Apple také prezentoval prodeje iPadů s 9,8 milionu kusů, prodeje Macu s 5,7 milionu kusů a čtvrtletní tržby ve výši 51,5 miliardy dolarů.

Zdroj: http://9to5mac.com/2015/10/27/apple-q4-android-switchers-30-percent/

This article has 2 comments

  1. Dan Reply

    Take jsem presel z androidu a zatim jsem ani jednou nelitoval 🙂

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *