Podle práva Spojeného království by Apple mohl být donucen úplně zastavit šifrování iPhonu a jeho služeb

Společnost Apple a vládní úředníci zápasí s tím, jak zacházet se soukromím a šifrováním po celé měsíce a nová pravidla, která budou navržena ve středu v Británii by mohla Applu ztížit udržení pozice.

Problém je o tom, že Apple umožňuje uživatelům iPhonu šifrování dat heslem – šifrováním, kterým Apple nemůže proniknout . Druhou stranou mince jsou vládní úředníci, kteří chtějí mít umožněn přístup v případech, kdy by dešifrování smartphonů mohlo pomoci vymáhání práva. Služby jako iMessage a FaceTime jsou také zašifrované.

The Telegraph uvádí, že „Vyšetřovací pravomoci zákona“, zavedené ve středu pravděpodobně budou vyžadovat po Applu a po dalších společnostech, aby měly klíč k dešifrování smartphonů a služeb, umožňující přístup vládním agenturám, když bude vydán zatykač.

V případě, že by se stal návrh zákonem, Apple by byl nucen zastavit šifrování iPhonu, iMessage a Facetime. Apple využil svého pevného přístupu k šifrování jako produktu s tváří marketingu a silně nesouhlasil s vládními úředníky, kteří říkají, že Apple vytvořil bezpečné útočiště pro trestnou činnost.

Zatímco opatření v rámci zákona nebyly veřejnosti dosud odhaleny, The Telegraph sdělil, že se bude také vyžadovat po internetových společnostech, aby nadále uchovávaly uživatelská data z prohlížečů po dobu jednoho roku. Návrh zákona je předkládán s podporou premiéra Davida Camerona.

Ve Spojených státech má Ministerstvo spravedlnosti trochu jiný názor když sdělilo, že by Apple neměl být přinucen udělit přístup k zařízení se systémem iOS, protože software běžící na iPhonu je licencován, nikoli prodáván.

Ve Spojených státech Apple tento šifrovací boj vyhrál a díky tomuto rozhodnutí Bílého domu byli někteří úředníci DOJ a FBI rozčarováni. Společnost Apple je jednou z těch, které žádali přímo prezidenta Obamu, aby zamítl opatření, která by donucovala Apple změnit svoji šifrovací politiku, jak to tenhle týden bylo navrženo Velkou Británií.

Zdroj: 9to5mac

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *