Apple se začal zajímat o technologii napájecích stanic elektrických aut

Objevil se další důkaz, že Project Titan, snaha Applu postavit elektrické auto, není jen pouhá fáma. Agentura Reuters ve středeční zprávě uvedla, že Apple se začal zajímat o technologii napájecích stanic elektrických aut.

Kalifornská firma prý momentálně komunikuje se společnostmi provozujícími napájecí stanice a nabírá experty z oboru. Najala již bývalého zaměstnance BMW Rónána Ó Braonáina, který pracoval na integrování domácího energetického systému a softwaru pro komunikaci mezi elektrickými automobily.

Před tím Apple najal Nan Liu, inženýra, jenž zkoumal formu bezdrátového nabíjení pro elektrická vozidla a bývalého experta na toto téma z Googlu, Kurta Adelbergera.

Zdroje uvádějí, že Apple vyzvídá, co se dá. Společnosti však prý výrobci iPhonů nechtějí nic sdělit. Vidí ho totiž jako potenciálního rivala.

Momentální nedostatek těchto stanic je výrazný problém. Řeší to zejména majitelé vozidel Tesla v Evropě. Navíc Tesla používá jinou technologii než ostatní výrobci, takže majitelé těchto aut nemůžou nabíjet na stanicích ostatních značek.

zdroj: idownloadblog

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *