CEO Fiatu nedoporučuje Applu stavět auto

CEO Fiatu Sergio Marchionne má pro Apple jednu radu: „Nedělejte to na vlastní pěst. Pokud opravdu chce automobil, najděte si renomovaného výrobce, který vám ho vytvoří podle vašich představ.“

„Pokud mají nějaké vnitřní nutkání stavět auta, silně jim doporučuji, ať se na chvíli zastaví, vydechnou a počkají, než je to přejde,“ sdělil Marchionne novinářům na ženevské auto show.

„Takovéto pobláznění se občas stane každému. Vyléčí se z toho, není to smrtelné,“ dodal.

Stavba auta je podle jeho slov „komplexní byznys“. Nicméně navrhuje, že pokud tvořit auto, tak jedině s nějakým renomovaným výrobcem.

Vývoj elektrického automobilu Applu momentálně probíhá pod kódovým označením Project Titan. Vedl ho viceprezident produktového designu Steve Zadesky, který společnost nedávno opustil z osobních důvodů.

Firma vlastní několik objektů v Sunnyvale, Kalifornii, kde údajně vývoj a testování probíhá. Před časem vyplynulo na povrch, že Tim Cook navštívil v souvislosti s tímto projektem produkční linku BMW i3 v Leipzigu, Německu, kde diskutoval o možnosti použít ji pro výrobu základu jejich auta.

zdroj: idownloadblog

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *