Automobil od Applu již v roce 2019!

Podle nejnovějších zpráv má být „Project Titan“, automobil od Applu, uveden do prodeje už za 4 roky. Je to reálné?

Začátek vývoje vlastního automobilu dostal v Applu od jejího výkonného ředitele Tima Cooka zelenou přibližně před dvěma lety. Projekt dostal pracovní označení „Titan“ a do teď se jeho tým rozrostl na 600 pracovníků. Původní plánovaný rok uvedení automobilu do prodeje byl 2020, nyní se přiblížil na rok 2019. Kvůli tomu se má tým kolem projektu třikrát rozšířit, celkem na něm bude pracovat 1800 specialistů. Ti jsou poněkud agresivně Applem nabíráni z ostatních automobilek, hlavně z Fordu, General Motors, Volkswagenu a Tesla. Právě poslední zmíněná automobilka se s Applem kvůli přebírání zaměstnanců dostala do ostrých sporů.

Původně vše naznačovalo tomu, že automobil bude mít samořídící systém. Hodně specialistů v týmu se zabývá právě samořídícími systémy, Apple se poohlížel po takto upravených testovacích drahách a minulý měsíc se jeho představitelé sešli na toto téma s úředníky z amerického Úřadu pro motorová vozidla. Nicméně podle nejnovějších zpráv minimálně první generace tohoto vozu žádný samořídící systém mít nebude, bude se jednat o klasický elektromobil.

Zatím není jasné, zda Apple automobil vytvoří úplně od základu. Existují fámy, že se Apple kvůli projektu spojil s BMW a jejich společný automobil bude mít základ vypůjčený z modelu BMW i3, malého městského elektromobilu. Nicméně tato informace nebyla nikdy potvrzena.

c00b85d04219636f3b5e2e4bbea4735ex

BMW i3

Podle zdrojů přímo z týmu projektu Titan ale není rok 2019 jako rok spuštění prodeje příliš reálný. Podle nich to bude spíš rok, kdy se oznámí hlavní vlastnosti elektromobilu.

Tim Cook se otázce ohledně automobilu samozřejmě vyhnul.

Zdroj: macrumors.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *