Samořídící automobil od Applu

Představitelé Applu byli na schůzce v americkém Úřadu pro motorová vozidla. Schůzka se týkala samořídících automobilů. Jak se bude dál vyvíjet „Project Titan“, samořídící automobil od Applu?

Podle nedávné novinové zprávy proběhla schůzka mezi představiteli Applu a kalifornským Úřadem pro motorová vozidla (DMV). Podle prvních informací se hovořilo o „plánech Applu se samořídícím vozidlem“, nicméně pozdější oficiální vyjádření tuto zprávu zmírnilo na „informování Applu o regulacích spojených se samořídícími vozidly“.

Podle zpravodajského webu Guardian hodinová schůzka proběhla 17. srpna a účastnili se jí experti právě na samořídící vozidla. Samořídící vozidla jsou předmětem mnoha hlavně bezpečnostních regulací – přece jen Google už svoje samořídící vozidlo testuje a do budoucna se s nimi určitě musí počítat.

Nicméně tato schůzka žádné nové informace veřejnosti nepřinesla. O tom, že Apple na automobilu s pracovním označením „Project Titan“ opravdu pracuje, se ví už dlouho. Každopádně skutečnost, že Apple rozruch kolem tohoto projektu udržuje, naznačuje, že bychom se v dohledné době mohli dočkat nějakých větších novinek.

Zdroj: patentlyapple.com

Ilustrační obrázek: valuewalk.com

This article has 1 comments

  1. don_kychot Reply

    Apple by mel zustat ve svem oboru a tohle nechat na automobilkach. Maximalne nejaka spoluprace s nimi.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *