Elon Musk tvrdí, že vývoj elektromobilu Applem je „otevřené tajemství“

Vznik automobilu od Applu vypadá jako téměř jistý. Ke všem ostatním náznakům se přidává výkonný ředitel Tesly Elon Musk, který tvrdí, že vývoj elektromobilu společností je „otevřené tajemství“.

Musk to řekl v interview v návrhovém studiu Tesly v Los Angeles. „Je těžké udržet něco v tajemství, když pro to najmete tisíc inženýrů,“ zaznělo ve zmíněném interview. Přidal tak další potvrzení „Projektu Titan“, jak se zatím automobil od Applu označuje. Má se jednat o městský elektromobil, který vznikne ve spolupráci s dalším automobilovým výrobcem, mluvilo se o BMW. Na trhu může být již v roce 2020 a pravděpodobně bude obsahovat samořídící prvky.

Zatím byl vývoj elektromobilu od Applu mnohokrát naznačen, nicméně dosud nebyl oficiálně potvrzen. Nedávno si Apple nechal zaregistrovat internetové domény s „car“ (anglicky auto), předtím jeho vývoj naznačil výkonný ředitel společnosti Tim Cook. Některým webům o Applu se podařilo sehnat i potvrzení vývoje od „vnitřních zdrojů“ a představitelé Applu se zúčastnili schůzky s úředníky z amerického automobilového úřadu i s oddělením pro samořídící vozidla.

Zdroj: 9to5mac.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *