Apple najal experta z nVidie na umělou inteligenci

Apple zaměstnal Jonathana Cohena, specialistu z nVidie na umělou inteligenci se zkušenostmi se systémy samořídících vozidel. Bude automobil od Applu přece jen samojízdný?

Jonathan Cohen pracoval naposledy v nVidii jako ředitel vývoje samoučícího softwaru, již předtím tam ale vystřídal mnoho pozic. Jeho nové technologie hlavně učí počítač rozpoznávat vzory a organizovat je podobně, jako by je organizovali lidé. Nicméně tento rok se Cohen zabýval i použitím samoučících technologií v samojízdných vozidlech. Je tedy otázkou, zda chce Apple Cohena využít pro jeho budoucí automobilový projekt či zda má pouze rozšířit řady specialistů na umělou inteligenci, kteří vylepšují chování Siri a Apple Maps.

Ačkoli má být podle nejnovějších informací budoucí automobil od Applu pouze klasickým elektromobilem bez možnosti samostatného řízení, specialisté Applu se právě kvůli legislativě ohledně samojízdných vozidel sešli s úředníky amerického úřadu pro motorová vozidla. S přihlédnutím i na další minulé informace spojené s nynějším náborem Cohena se dá konstatovat, že v tuto chvíli je možné vše. Možná se tedy Apple přece jen připojí mezi průkopníky samořídících vozidel.

Zdroj: macrumors.com

This article has 1 comments

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *