Hlasový asistent do budoucího automobilu od Applu?

Apple koupil společnost zabývající se hlasovými technologiemi, která dříve pracovala v automobilovém průmyslu. Může to mít souvislost s projektem Titan, plánovaným automobilem od Applu?

Apple potvrdil, že koupil britskou společnost VocallQ. Ta vyvíjí technologie v oboru rozpoznávání mluvené řeči a práci s ní. To by až zas tak zajímavé nebylo, protože Apple kupuje menší společnosti poměrně často – nedávno koupil např. společnost zabývající se mapami – pokud by se společnost nespecializovala na automobilový průmysl.

Společnost VocallQ si je kvalitou svých technologií poměrně jistá, protože svoje hlasové rozhraní nedávno označila za pokročilejší než Siri, hlasové rozhraní od Applu. Důležité je ale to, že VocallQ v minulosti pracoval i v automobilovém průmyslu, spolupracoval např. s americkým General Motors. Dá se tedy usoudit, že technologie této společnosti by mohly být důležité v tvorbě hlasového rozhraní elektrického automobilu od Applu, jehož vývoj byl již potvrzen. Tento projekt zatím nese označení „project Titan“ a svůj automobil by Apple mohl představit už v roce 2019, jak jsme vás informovali nedávno.

Žádná strana konkrétnější informace o této obchodní transakci nezveřejnila.

Zdroj: 9to5mac.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *