Jak bude vypadat automobil od Applu v roce 2030?

Předpokládejme, že současné fámy jsou pravdivé (což s velmi vysokou pravděpodobností jsou) a že Apple opravdu pracuje na vlastním automobilu, který představí v roce 2020. Jaké od něj ale můžeme v budoucnu očekávat funkce?

Abychom se mohli při teoriích trochu odvázat, budeme předpokládat už některou z dalších generaci „iCar“, která by mohla vyjít třeba v roce 2030. Při současném tempu pokroku se dá předpokládat, že v té době již budou k dispozici mnohem pokročilejší technologie a ty se zajisté promítnou i do automobilového průmyslu. Jaké funkce tedy „iCar 2030“ může mít?

  • Bude mít elektrický nebo alespoň hybridní motor. Pravděpodobně spíše ten elektrický, protože ho má mít již první generace Apple automobilu.
  • Nabídne virtuální realitu. Dá se předpokládat, že čelní i ostatní skla budou již mít zobrazovací schopnosti a poskytnou tak cestujícím spoust nových možností.
  • Interakce s okolím. Můžeme očekávat spoustu senzorů, které budou snímat silnici a okolí vozidla, což opět nabídne spoustu nových možností hlavně v oblasti bezpečnosti.
  • Interakce s ostatními vozidly. To do značné míry souvisí s předešlým bodem – vozidla spolu budou komunikovat a navzájem se budou moci upozornit např. na nečekanou situaci v jejich blízkosti.
  • Samořídící schopnosti. O těch se také mluví již v souvislosti s první generací Apple automobilu. Tato funkce je v současnosti zatím v plenkách, nicméně velmi rychle se rozvíjí a vozidla s touto schopností již existují. Současným leaderem v této oblasti je Google.

Zdroj: appleworld.today

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *