Pokud si nechcete usmažit Mac, dávejte pozor na kvalitu USB kabelů

Ne všechny kabely, které do svého Macu zapojíte, jsou bezpečné.

Válka o kvalitě sluchátek panuje několik desetiletí. Někteří lidé tvrdí, že nejlepší zvuk mají ty drahé, co dokonale vyruší okolní zvuk a nešumí, jiní zas, že v kvalitě zvuku nepoznají rozdíl, že jim stačí obyčejné za pár korun.

Nyní se vede podobná válka o kabely. Kabely samy o sobě jsou pasivní, přesto ne všechny vašemu Mac prospějí.

Člen týmu Google Pixel Benson Leung udělal průzkum, ve kterém několik měsíců hodnotil nejrůznější USB-C kabely, které mohl najít. Chtěl se ujistit, že uživatelé, kteří si kabel k Pixelu koupí, či jakémukoli jinému zařízení, které USB-C port podporuje (takže třeba i novému MacBooku), dostanou solidní produkt.

Zjistil, že většina jich je ok. Jenže pak našel jeden hodně špatný, který mu kompletně spálil jeho Chromebook Pixel a dva USB analyzery. Tento kabel byl samozřejmě výrazně levnější než oficiální kabel, který se k zařízení doporučuje.

Z toho vyplývá, že je třeba opravdu pečlivě dávat pozor, co člověk kupuje. Je v pořádku hledat levnější varianty produktů, ale přece jenom, když si koupíte MacBook za minimálně 25 000, udělejte tu dobrotu a nešetřete na kabelu. Mohlo by vás to hodně mrzet.

zdroj: appleinsider

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *