Apple si nechal licencovat Force Touch a nové USB-C u MacBooků

Apple si nechal zaregistrovat detailní licenci pokrývající veškeré aspekty jeho MacBooků. Je v ní obsažen mimo jiné Force Touch, USB-C i barva zařízení. Jaký MacBook máte vy?

Tuto licenci Apple podal americkému patentovému úřadu ke schválení již začátkem tohoto roku. Je v ní celkem 45 náčrtů pokrývajících většinu vlastností a funkcí MacBooků. Mezi nimi je mimo jiné nový konektor USB-C, který je na rozdíl od minulé verze USB-A např. oboustranný a s vhodnými konektory je možné ho propojit i s HDMI, DisplayPort nebo Thunderbolt 3.

Force Touch je další funkce popsaná v této licenci. Je podobná 3D Touch a funguje i na podobném principu, akorát rozlišuje pouze několik stupňů úrovně síly stlačení a je lehce pomalejší. MacBooky ji společně s Apple Watch měly ještě před nástupem iPhonu 6s. Tato technologie je využívána u touchpadu MacBooku.

Kromě toho je v licenci popsána např. i barva zařízení nebo technologický postup výroby jeho těla. Patenty je možné dohledat pod čísly 20150338883 a 20150338887, takže si je případní zájemci se znalostí angličtiny mohou přečíst sami.

Zdroj: patentlyapple.com

This article has 1 comments

  1. TheMachine Reply

    usb-c bude poslední konektor, nez je kompletne nahradi bezdratovy prenosy

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *