Apple udělil vdově přístup k Apple ID jejího zesnulého manžela

Striktní politika Applu ohledně digitálního dědictví rozpoutala tento týden vášnivou debatu, když Apple odmítl vdově sdělit heslo k účtu jejího zesnulého manžela. Celou věc vyřešil až soud.

72letá Kanaďanka Peggy Bush požádala Apple o heslo k Apple ID jejího zesnulého manžela, který umřel v srpnu. Žena totiž znala pouze heslo přímo k manželovu iPadu, nicméně nikoliv k jeho digitálnímu účtu, což potřebovala k aktualizaci nejmenované hry. Apple ale tuto žádost zamítl s tím, že k tomu potřebuje povolení od soudu.

Celou věc vyřizovala dcera zmíněné ženy. Prvně mluvila se zástupcem Applu, který jí sdělil, že potřebuje úmrtní list a závěť jejího otce. Poté, co žena příslušné dokumenty obstarala, zavolala zpátky do Applu. Tam jí ale řekli, že nakonec potřebuje zmíněné povolení od soudu. To jí přišlo přehnané, takže napsala i přímo Timovi Cookovi, výkonnému řediteli Applu.

Celá věc se nakonec vyřešila, když do případu vstoupila média. Poté, co Apple kontaktovala televizní stanice CBC News se společnost omluvila, celou věc označila jako nedorozumění a ženě příslušné heslo předala.

Zdroj: appleinsider.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *