Oculus Rift na Macu v bližší době nerozjedete

Vývoj Oculus Riftu pro Mac byl přerušen minulý rok. CEO firmy se teď vyjádřil, že situace se rozhodně v bližší době nezmění. Oculus Rift si tak nějakou dobu vyzkoušíte jen na Windows.

Firma Oculus Rift (ve vlastnictví Facebooku) zveřejnila tento týden na veletrhu CES ohledně své technologie na virtuální realitu několik důležitých informací.

Zařízení bude stát 599 dolarů, je tedy dražší, než se očekávalo. Podpora pro Mac se v bližší době nechystá. Jedním z důvodů je, že všechny Macy, vyjma hight-end Maců Pro, nemají dostatečný hardware, aby technologii rozjely.

Okomentoval to i CEO firmy Palmer Luckey, který na svůj Twitter napsal „Podpora Macu bude na pořadu dne, až bude mít nějaký použitelný hardware.“

Oculus Rift má opravdu vysoké hardwarové požadavky. Většina „běžných“ PC jsou stejně jako Macy nevyhovující. Na internetu se objevily propočty, že člověk pro úplný herní požitek ze zařízení potřebuje počítač za minimálně 40 000. Firma se proto rozhodla vydávat sestavám, které podmínky splňují, označení „Oculus ready“ čili vhodné pro použití s Oculus Riftem.

Minimální požadavky jsou Windows 7,  Core i5-4590 procesor, Nvidia GTX 970 nebo AMD R9 290 grafická karta. Dále je potřeba HDMI 1.3 output, tři USB 3.0 porty a extra USB 2.0 port. 

Zkoušeli jste už Oculus Rift? Já měla to štěstí loni na Festivalu Fantazie a musím říct, je to hodně bizarní zážitek.

zdroj: appleinsider

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *