Nejnovější reklamy Microsoftu zdůrazňují, co všechno Macy neumí

Microsoft zveřejnil novou sérii reklam nazvanou „The Bug Chicks“, ve které přímo útočí na slabosti operačního systém Applu.

V reklamách vystupují dvě hlavní postavy, Kristie a Jess, zajímavě popsány jako „opravdoví lidé s opravdovými názory“ a ukazují, jakým způsobem může Windows 10 přispět k výuce dětí o broucích a mikroskopickém světě.

Série se zaměřuje na několik věcí, ve kterých podle firmy Windows vítězí nad OS X. To je například dotykový displej, osobní asistentka Cortana nebo přihlašování pomocí funkce rozpoznání obličeje. Systémy porovnává opravdu bez ostychu – v jedné reklamě nakreslí do PowerPoint projektu svým prstem brouka a ihned dodají „na svém Macu nemám dotykovou obrazovku, tohle docela závidím“. Apple již několik let tvrdí, že laptopů s dotykovou obrazovkou se od nich nedočkáme. Zůstávají jen u iPadů, iPhonů a Apple Watch.

Reklamy jsou jen další pokus Microsoftu, jak vypadat „cool“, což je něco, co se společnosti dlouhodobě nedaří. Přímý útok na konkurenci je osvědčená taktika. Uvidíme, co na to zákazníci.

zdroj: 9to5mac

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *