Android pro váš Mac? Nyní je to možné

Pokud z nějakého zvrhlého důvodu chcete, aby na vašem Macu běžel Android, brzy budete mít možnost. Umožní to operační systém Remix OS, který bude dostupný jak pro OS X, tak pro Windows.

Několik pokusů o zavedení Androidu jakožto desktopového systému tu už bylo. Nicméně většinou se jedná pouze o okno, ve kterém operační systém Googlu běží. Remix OS oproti tomu nahrazuje celý operační systém, ať už se jedné o OS X nebo o Windows.

Remix OS se nainstaluje na flash paměť a poté se přímo z ní bootuje. Kompatibilní je s procesory jak od Intelu, tak od AMD, takže je možné ho spustit téměř na každém počítači.

Aplikace se na rozdíl od mobilní verze Androidu neotevře přes celou obrazovku, ale pouze v okně, takže je možné jich mít spuštěných více vedle sebe – tak, jak to známe z klasických desktopových počítačů.

Tento operační systém vyvinuli tři bývalí zaměstnanci Googlu a poskytují ho úplně zdarma. Za 70 dolarů si ale můžete objednat Remix Mini, což je malinký počítač běžící právě na tomto operačním systému.

Remix OS bude dostupný 12. ledna na jide.com.

Zdroj: cultofandroid.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *