Pro většinu uživatelů iPad Pro nebude náhradou za MacBook

Podle ankety se většina uživatelů neztotožňuje s názorem Tima Cooka, že iPad Pro má potenciál nahradit osobní počítač. Plánujete jeho koupi?

iPad Pro přišel do prodeje včera ve 40 zemích včetně České republiky. Díky jeho obrovskému 12,9palcovému displeji a špičkovému výkonu se vedou diskuze o tom, co bude tento nový model pro iPady znamenat. Může být konkurentem pro Microsoft Surface? Bude díky klávesnici a stylusu zařazen mezi hybridní notebook/tablet zařízení?

V recenzích je zatím nový iPad Pro hodnocen velmi dobře. Jako hlavní výhody byly označeny samozřejmě velký displej, výborně fungující Apple Pencil a velmi vysoký výkon. Tim Cook o novém tabletu v nedávném rozhovoru dokonce prohlásil, že nahradí pro hodně uživatelů všechny ostatní zařízení kromě smartphonu. Nicméně podle ankety na webu 9to5mac tomu tak není.

Z 5,5 tisíce hlasujících hlasovalo pouze přes 8 % pro možnost, že iPad Pro u nich MacBook opravdu nahradí. Přes 72 % účastníků ankety hlasovalo pro možnost „nenahradí“ nebo „pouze rozšíří funkčnost mých současných zařízení“. Zbylých necelých 19 % hlasovalo pro možnost „možná, vyzkouším to.“

pollipadpro

I to je ale pro Apple dobrá zpráva. Vyplývá z ní, že minimálně 40 % hlasujících o koupi iPadu Pro alespoň uvažuje.

Zdroj: 9to5mac.com

This article has 1 comments

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *