iPad a MacBook v jednom? Tim Cook to popírá

Na internetu se již dlouho spekuluje, že by Apple časem mohl iPad a MacBook spojit a vytvořit z nich jedno hybridní zařízení. Včera to však CEO Applu Tim Cook popřel. Nic podobného prý neplánují.

Apple se snaží uživatelům jak iPadů, tak MacBooků vytvořit ten nejlepší uživatelský zážitek, to momentálně neznamená obě dvě zařízení spojit v jedno, řekl Cook serveru Indeprendent.ie v nejnovějším rozhovoru.

„Myslíme si, že naši zákazníci po hybridním zařízení, které by bylo iPad a MacBook v jednom, netouží.“ řekl Cook. „Bojíme se, že by takové zařízení nebylo příjemné používat. Chceme vytvořit tu nejlepší uživatelskou zkušenost jak pro iPad, tak pro Mac. A to by jejich spojením nešlo.“

Cook minulý týden uvedl, že by jejich nový iPad Pro s masivní 12.9 palcovou obrazovkou mohl nahradit počítače.

Idea hybridního zařízení visí ve vzduchu již několik let. Byla tu ještě dříve, než se oznámilo, že iPady pojedou na iOS. Tyto spekulace posílily vždy, když firma do zařízení přidala nový výkonnější čip. S procesorem A9X se iPad Pro se může výkonem rovnat klasickým počítačům, stal se tedy ultimátním kandidátem pro posilování těchto spekulací.

zdroj: appleinsider

This article has 1 comments

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *