MacBooky jsou stále populárnější

Prodeje MacBooků stále rostou. A rostou rychleji, než je tomu u notebooků ostatních značek. Preferujete OS X, Windows nebo Linux?

Společnost TrendForce vydala analýzu prodejů notebooků pro třetí čtvrtletí tohoto roku. Oproti předchozímu čtvrtletí celkový počet prodaných notebooků stoupl, což umožnilo prodejní růst většiny značek. Apple je se svými MacBooky prodejně na třetím místě.

stažený soubor

Nejprodávanějšími notebooky se staly i v tomto čtvrtletí ty od společnosti HP. Za nimi je Lenovo, Dell a již zmíněný Apple. Ten se mezičtvrtletním procentuálním nárůstem prodejů s 19,8 % dostal na druhé místo – výrazněji si polepšila už jen celkově sedmá Toshiba. Naopak snížení prodejů pocítil ASUS a hlavně Samsung, kterému jako poslednímu v žebříčku navíc klesly prodeje téměř o čtvrtinu.

Úspěch MacBooků zajistila hlavně zvyšující se poptávka v severní Americe, která je pro něj hlavní baštou. Ve druhém pololetí byl zahájen prodej 12palcového MacBooku, který se tam setkal s velkým úspěchem. Ve výsledku mají nyní MacBooky podíl na trhu téměř 12 %.

Zdroj: appleworld.today

This article has 1 comments

  1. Stanislav Reply

    Na vývoj SW není lepšího systému než OS X.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *