Příjmy z Apple Watch tvořily tento rok přibližně 1,7 miliardy dolarů

Včera jsme vás informovali o tom, že Apple Watch mají majoritní podíl na trhu chytrých hodinek. Společnost VentureBeat nyní poskytla i přesnější čísla jejich prodejů.

Apple tento týden uzavřel fiskální rok 2015 a vydal pro něj finanční zprávu. Zjistili jsme, že většinu příjmů Applu tvoří prodej iPhonů a že prodej iPadů klesá, stejně jako klesají prodeje ostatních tabletů. Nicméně kromě nejvíce prodávaných produktů je ve finanční zprávě ještě kolonka „ostatní produkty“, na kterou se důkladněji podívala společnost VentureBeat.

Do kategorie „ostatní produkty“ v tomto případě spadají iPody, Apple TV a Apple Watch. Minulý rok vytvořily tyto produkty příjmy 8,4 miliardy dolarů, nicméně to bylo bez Apple Watch, které v té době ještě nebyly na trhu. Letos jsou v této kolonce příjmy 10,1 miliardy dolarů – ty vznikly ještě před zahájením prodeje nové Apple TV 4, která spadá už do dalšího fiskálního roku.

Společnost tedy hrubým odhadem spočítala rozdíl mezi těmito dvěma částkami, což je 1,7 miliardy dolarů, a označila ho za příjmy z prodeje Apple Watch. Ty pravděpodobně budou ještě vyšší, protože prodeje iPodů i Apple TV s nejvyšší pravděpodobností klesly, nýbrž už přes dva roky nevyšel žádný nový model – kromě výše zmíněné Apple TV 4. VentureBeat odhaduje, že příští fiskální rok by mohly příjmy z Apple Watch tvořit až 5 miliard dolarů.

Zdroj: appleworld.today

This article has 1 comments

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *