Zítřejší konference – shrnutí

Nový iPhone, nové iPady, Apple TV a mnoho dalšího. To vše bude představeno na zítřejší konferenci Applu, která se zatím jeví jako jedna z dosud největších.

Apple pokračuje ve své tradici a i tento rok přidává písmeno „s“ ke svému nejnovějšímu modelu iPhone. K dispozici bude klasická verze 6s a větší verze 6s Pro. Vzhledově budou téměř identické s iPhonem 6, vylepšena bude hlavně jejich výbava. Můžeme se těšit na displej s technologií Force Touch, která umožňuje detekci síly stlačení a rozlišuje až tři její úrovně. Masivně je vylepšena zadní i přední kamera, která zvládá natáčení ve 4K, resp. FullHD. Zlepšit by se měly jak výkon telefonu, tak i rychlost datových přenosů (internetu).

Představen nám bude i úplně nový model iPadu s přívlastkem Pro. Ten se bude vyznačovat svojí velikostí, uhlopříčka displeje bude 12,9 palců. I ten bude vybaven technologií Force Touch. Dále budou v těle tabletu obsaženy 4 stereofonní reproduktory a samozřejmě výkonnější hardware. Dočkáme se i nového modelu z řady Mini, který bude štíhlejší a umožní nově Split-Screen.

Dále bude odhalena nová Apple TV. Multifunkční zařízení pro televizi chce letos oslovit i hráče a zařadit se vedle PlayStationu, Xboxu a Wii. Výrazně bude navýšen její výkon (i když PlayStationu ani Xboxu se zdaleka nepřiblíží), ovladač dostane snímač pohybu a umožní se podpora aplikací třetích stran i vývoj aplikací přímo pro Apple TV.

Apple nám předvede i svoje nové řemínky pro Apple Watch. Hodinky také dostanou nový operační systém watchOS 2.0 – ten by měl umožnit hlavně osamostatnění hodinek od iPhonu. Diskuze jistě bude i o novém iOS 9, který byl představen v červnu a bude obsažen v nových zařízeních a updatován i ve starších zažízeních. Zmínka určitě padne i o službě pro streamování hudby Apple Music, která má konkurovat např. službě Spotify.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *