Co přinese nová Apple TV?

Apple TV bude jedním z bodů očekávané konference 9. září. Přinášíme vám proto soupis novinek, které toto zařízení přinese.  

Design Apple TV se drží už několik let stejný. U nové verze nebude jinak. Krabička má vypadat velmi podobně, jen bude znatelně širší, nejspíše aby pojala nově přidané bezdrátové komponenty 802.11ac. Porty na zadní straně zařízení zůstanou stejné.

Jednou z hlavních věcí bude předělaný ovladač. Měl by být černý, aby lépe ladil k zařízení, očekává se větší touchpad na navigaci i větší tlačítka na aktivaci Siri a přechod na domovskou obrazovku. Dále mikrofon pro výstup Siri, zabudované akcelerometry pro hry a možnost vyměnitelných baterií bez potřeby nabití kontroleru.

K tomu všemu bude nová Apple TV podporovat herní ovladače třetích stran, co se dají připojit přes bluetooth. Apple sice už před několika lety představil podporu herních ovladačů pro iPhone, iPad a iPod, nesetkalo se to ovšem s velkým zájmem. Je možné, že díky hernímu zaměření Apple TV se kvalita těchto ovladačů zlepší.

Různé zdroje potvrdili, že nová Apple TV pojede na A8 procesoru, což je obrovský posun od současného jednojádrového chipu A5. Nicméně i přesto bude chybět podpora streamování 4k videa.

Co se týče softwaru, jedna z nejočekávanějších funkcí má být univerzální vyhledávací systém založený na technologii Proactive Spotlight Search z iOS 9. Díky tomuto systému budou moct uživatelé vyhledávat obsah napříč aplikacemi, ne jednu po druhé.

Další novinkou bude podpora Siri jakožto hlavního navigačního nástroje celého systému. Do teď byly dvě hlavní možnosti jak ovládat Apple TV buď instalace aplikace v zařízení iOS nebo ovladač, kde psaní jednotlivých písmen představovalo lehkou obtíž. Integrací mikrofonu do ovladače a podporou Siri se celé ovládání stane jednodušším.

Interface systému projde mírným redesignem a bude se přibližovat podobě iOS 9. V nové Apple TV také najdete App Store a tím pádem podporu aplikací třetích stran. Plus podporu Software Development Kit, takže vývojáři budou moci dělat aplikace speciálně pro Apple TV, tak jako pro iPhone, iPad a Apple Watch.

Nová Apple TV bude stát více než stávající. Cena bude začínat na $149.

zdroj: 9to5mac.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *