Nové informace o iPadu Pro

Na zítřejší konferenci Applu bude představen zatím největší iPad. Jaké o něm máme nové informace?

Podle toho, co zatím o novém iPadu Pro víme, lze usoudit, že bude cílen na mnohem užší skupinu zákazníků než modely Air a Mini. Ať už cenou, velikostí nebo výbavou.

Displej o velikosti 12,9 palců (necelých 33 centimetrů) bude podporovat plnohodnotný split-screen. Žádné kompromisy, jak tomu je u verze Air 2 nebo bude u nové verze Mini, kdy je vždy jedna aplikace zvětšena na úkor druhé – na displeji vedle sebe budou běžet dvě aplikace v plné velikosti.

Nedávno jsme vás informovali, že iPad Pro bude dodáván s novým stylusem od Applu. To podle nejnovějších informací již neplatí, stylus bude prodáván zvlášť. Také bude možnost dokoupit k tabletu novou Apple klávesnici založenou na technologii Bluetooth.

Nejmenší možná velikost vnitřní paměti bude 64 GB, což je velký rozdíl od ostatních modelů, kde velikost paměti začíná na 16 GB. Podle současných informací bude k dispozici ještě verze se 128 GB. Procesor v iPadu Pro ponese označení A9X a má být „značně výkonnější“ než současný procesor A8X, který se používá v modelu Air 2.

Na rozdíl od nového iPhonu, u kterého přibude do nabídky zlatorůžová barva Rose Gold, zůstane nabídka barev iPadu Pro stejná – Gold, Silver a Space Grey.

Podle dalších informací bude mít Apple lehké zpoždění se zahájením prodeje nových iPadů. Stále platí, že do obchodů přijdou v listopadu, má to být ovšem až konec listopadu. Cena může i značně přesahovat hranici 1000$, čímž se dostává na úroveň některých nejnovějších MacBooků. Apple chce iPadem Pro nejspíš zařadit do své nabídky zařízení, které kombinuje tablet a notebook.

Zdroj: 9to5mac.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *